keskiviikko 14. marraskuuta 2018

YouTube- kanavat, joita seuraan

Seuraan useita YouTube- kanavia ja halusin tehdä niistä myös postauksen. Tässä postauksessa esittelen ne YouTube- kanavat, joita seuraan eniten tällä hetkellä. Monia kanavia seuraan satunnaisesti, mutta näitten kanavien videoita katselen aina, kun niitä tulee tai yleensä aina kun haluan katsella videoita. Osalla näistä kanavista on paljon videoita vuosien ajalta ja minä katson niitä läpi, vanhimmasta kohti nykypäivää. Mikä on ärsyttävää ja josta järjestelmällinen/pikkutarkka/pakkomielteinen mieleni ei tahdo antaa periksi, koska uusia videoita ei muka voi katsoa ennen kuin kaikki vanhat on katsottu. Vertaistukea tähän? Edes ymmärrystä?

Hauskaa tässä listassa on se, että kanavat liittyvät enimmäkseen kehopositiivisuuteen. Seassa on muutama muutakin aihetta oleva kanava. Jopa kaksi BookTube- kanavaa! Kanavat ovat aakkosjärjestyksessä esiteltynä.


Ajak Majok
Ajak on kokkolalainen aktivisti ja feministi, joka harrastaa ja opettaa myös tanssia. Kanavalla ei ole vielä hirveästi videoita, mutta pidän Ajakin tyylistä ja ajatuksista. Ajak kirjottaa myös blogia, jonka löydät täältä. Alla olevalla videolla Ajakin tanssia. Osaispa itsekin! Videot ovat tällä kanavalla suomeksi.

Video: Afro B - Drogba (Joanna) Dancevideo


Bodyposipanda
Brittiläinen kehopositiivisuusaktivisti Megan Jayne Crabbe on monessa mukana. Hänen videonsa ovat keskittyneet kehopositiivisuuteen ja siihen liittyviin asioihin ja se aihe kiinnostaa minua paljon. Megan on kirjoittanut myös kirjan, jonka ostin silloin kun se ilmestyi, mutta en ole saanut sitä vieläkään luetuksi. Videot ovat kanavalla englanniksi. Videoita ei muuten ole tälläkään kanavalla vielä paljoa!

Video: Why calling someone fat isn't an insult


Dave Cad
Dave Cad taitaa olla ensimmäinen tubettaja, joita rupesin seuraamaan! Hän on brittiläinen mies ja hänen kanavallaan on paljon videoita ja ne ovat aika hauskoja. Esim. pidän videoista, joilla reagoidaan erilaisiin musiikkeihin tai karkkeihin tai vastaavaa. Cadilla on suomalainen vaimo, jonka YouTube- kanavaa (nimeltään Cat Peterson) myös seuraan, tosin satunnaisesti. Daven kanavalla videot ovat pääsääntöisesti englanniksi, mukana joitain suomen ja ruotsin kielelläkin ja ne ovat kanssa todella hauskoja videoita. Dave Cad- kanavaa seuraan siis, jotta saan nauraa.

Video: Finnish Songs Translated to English feat. Arttu Wiskari


Kenzie Brenna
Kenzie Brenna on kanadalainen mielenterveys- ja kehopositiivisuusaktivisti ja niihin aiheisiin hänen videonsa liittyvätkin enimmäkseen. Videot ovat englanniksi tällä kanavalla. Ja joo, tämä kanava on nyt sitten sellainen, jonka videot katson vanhimmasta uudempaan ja poikkeuksia ei suvaita. Laitan alapuolelle kanavan vanhimman videon. Tykkään muuten todella paljon Kenzien puheäänestä.

Video: Conquering gym fears: wearing a tank


Michelle Elman
Michelle Elman on brittiläinen kehopositiivisuusaktivisti ja body confidence coach (miten tämä suomennetaan järkevästi?!), jolla on todella monta rautaa tulessa. Hänkin on kirjoittanut kirjan, jonka olen myös ostanut, mutta jota myöskään en ole vielä lukenut. Michellen kanavalla videot ovat englanniksi ja liittyvät kehopositiivisuuteen ja henkiseen kehittymiseen, itsetuntoon ja itsensä hyväksymiseen sellaisena kuin on. Elmanilla on nykyään myös podcast Let me talk Amalie Leen kanssa. Michellen YouTube- kanavan videoita katson vanhimmasta uusimpaan, mutta yllättäin tällä kanavalla olen sallinut itselleni poikkeuksia katsoa "välistäkin" videoita.

Video: When your doctor is being fatphobic


Nerdinplussize
Toinen suomalainen, jota seuraan! Minnaleena Jaakkola on lahtelainen pluskokoisten vaatteiden suunnittelija ja miellän hänet myös kehopositiivisuusaktivistiksi ainakin jollain tasolla. Hänen kanavallaan videoita on laidasta laitaan aiheeltaan, eniten kuitenkin kehopositiivisuuteen liittyen. Kanava on suomenkielinen. Tämäkin kanava on jostain syystä sellainen, että katson videot vain vanhimmasta uusimpaan, eikä poikkeuksia suvaita.

Video: Miten selvitä perhejoulusta???


Renee Mullings-Lewis
Renee Mullings-Lewis on kanadalainen self-love coach (Ja miten tämäkään suomennetaan järkevästi?!), jonka kanavalla olevat videot liittyvät itsensä rakastamiseen ja hyväksymiseen ja itseensä luottamiseen ja henkiseen kehitykseen jne. Videot ovat englanniksi. Reneellä on muuten mielettömän ihana ja rauhoittava puheääni! Sitä voisi vain kuunnella ja kuunnella.

Video: Stop searching for your life's purpose. Find yourself instead. #selflove


Sivujen havinaa
Sivujen havinaa on ensimmäinen Booktube- kanava, jota rupesin seuraamaan. Kanavan takana on Julia, joka opiskelee Tampereella kirjallisuustiedettä. Kanava on suomenkielinen. Julialla on myös kirjablogi, jonne pääset tästä. Tämä YouTube- kanava on itse asiassa ihan uusi, joten videoita ei ole kovin montaa. Olin ihan riemuissani, kun tajusin, että suomenkielisiä BookTube- kanaviakin on!

Video: Kirjamessujen haalinta / Ostin 10+ kirjaa?!


Varjokirjat
Varjokirjat on toinen suomenkielinen BookTube- kanava, jota rupesin seuraamaan. Tämän takana on punatukkainen tyyppi, jonka nimeä en tiedä. (Edit. Kuulemma hän on Sanni nimeltään!) No, joka tapauksessa pidän videoiden tyylistä ja kirjathan aina kiinnostavat minua!

Video: Mun kirjakokoelma 2018


Vatsamielenosoitus
Vatsamielenosoitus on minun lempparein YouTube- kanava! Sen takana on ihana Tytti Shemeikka, suomalainen läskiaktivisti. Kanava on täynnä kehopositiivisuuteen ja lihavuuteen liittyviä videoita, joihin olen järkijään joka kerta jollain lailla samaistunut. Videot ovat suomenkielisiä. Tämä on ainut YouTube- kanava, jonka videoiden ilmestymistä oikeasti odotan. Videoita katsoessa itkettää ja naurattaa.

Video: Kehopositiivisuus meni överiksi



Tässä oli kymmenen YouTube- kanavaa, joita seuraan. Niitä, joita seuraan satunnaisesti, on muuten sitten ihan hirveästi. Millaisia kanavia te seuraatte? Seuraako joku muu samoja kanavia, kuin minä? Saa muuten suositella hyviä YouTube- kanavia, ihan mihin vain aiheeseen liittyen! 

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä, itse taidan seurata enemmän tubekamujen kanavia vaan.

    Kivaa keskiviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. YouTube on niin täynnä videoita ja kanavia, ettei siinä kyllä oikein perässä pysy. :D Kivaa keskiviikkoa sinnekin! <3

      Poista