perjantai 19. lokakuuta 2018

Lempi tv-sarjojani part 2

Tässäpä tämä toinen osa lempi tv-sarjoistani!

Linkit vievät sivuille, mistä ohjelmaa voi katsoa, esim. Katsomoon, Ruutuun, Foxille tai Areenaan. Mainitsen myös mistä muualta sarjaa voi katsoa, jos mahdollista.


Hengenvaarallisesti lihava ja sen lisäsarja Mitä heille kuuluu? ovat minulle sellaisia hassuja toivon antajia oman kroppani suhteen. Kiinnostuneena seuraan ihmisten kamppailua käsittämättömien painojensa kanssa. Ihmisten tarinat ovat minulle antaneet myötätuntoa ja ymmärrystä itseäni kohtaan. Tässä sarjassa ihmisten lihavuuden takana on aina jonkinlainen trauma. Ihmiset oudosti kuvittelevat, että laihduttaminen on vain itsekurista kiinni. Sarja näyttää sen, että oikeasti se vaatii asioiden ja ongelmien käsittelyä ja omaa motivaatiota, että pystyy laihtumaan ja eritoten, että pystyy tekemään sen pysyvästi. Sarja tulee ainakin TLC- televisiokanavalta ja taitaa tulla myös Friiltä.


Jenny+ on Jenny Lehtisen ja Saara Sarvaksen luotsaama ihana elämänmakuinen sarja. Jaksojen aiheet ja keskustelut saavat itkemään ja nauramaan ja pohtimaan asioita. Kolmas kausi alkaa nyt lokakuun lopussa! Innolla odotan, mitä he ovat nyt keksineet!


Katastrofin anatomia on ihanan Antti Reinin juontama ohjelma, jossa käydään läpi Suomessa tapahtuneita katastrofeja eli erilaisia onnettomuuksia, tuhotöitä ja surmia. Ohjelmassa haastatellaan tapahtuneisiin liittyviä ihmisiä sekä myös asiantuntijat, kuten poliisi, kommentoivat asiaa. Ohjelma on todella mielenkiintoinen ja toivon, että tätäkin tehdä vielä lisää. Kyllä kait Suomesta löytyy lisää katastrofeja?
Lentoturmatutkinta ja sen lisäsarja Erikoisraportti taas tuovat jännitystä elämään ihan eri tavalla. Monesti sitä miettii, että mitähän sitä ajattelisi, jos istuisi putoavassa lentokoneessa? En välttämättä haluaisi kokea sitä. Ohjelma tulee joka päivä NatGeo-televisiokanavalta.


Metsien kätkemä on aivan ihana sarja! Reetta Ranta ja Antti Huttunen sekä hajuasiantuntija Luna käyvät upeissa luontokohteissa ympäri Suomea. Ihastuin ekaan kauteen tosi paljon ja nyt mun toiveet on toteutuneet, kun toinen kausi alkaa 25.10 eli viikon päästä. Tämän sarjan myötä on ruennut näkemään kotimaatakin ihan erillä lailla. Täällä Suomessakin olisi niin paljon upeita paikkoja, mitä haluaisi nähdä ja niitä on myös lähellä omaa asuinpaikkaakin. Ei tarvitsisi edes lähteä ulkomaille nähdäkseen ja kokeakseen.


Miss Fisherin murhamysteerit on australialainen tv-sarja, joka sijoittuu 1920-luvun Melbourneen. Phryne Fisher on määrätietoinen ja itsenäinen nainen, joka selvittää rikoksia Melbournessa. Tämä sarjaa löytyy myös Netflixistä. Sarja tuli Yleltä joku vuosi taaksepäin. Areenasta sitä en enää löytänyt. Tässä sarjassa on jotain ihastuttavaa ja Phryne teki minuun vaikutuksen.

Kuva täältä

NCIS Rikostutkijat on minun sydämessäni. Sarjan henkilöhahmoista on tullut kuin ystäviä. Sarjasta on myös spin offit Los Angeles ja New Orleans, mutta niistä en pidä ihan niin paljoa. Tämäkin sarja on sellainen, jonka haluaisi dvd-boxina omaan hyllyyn ja jota haluaa katsella, kun kaipaa lämpöä ja lohdutusta. Kummaa miten joistain sarjoista tuleekin sellaisia!?


Perjantai on Ylen keskusteluohjelma, jota juontavat Rosa Kettumäki ja Sean Ricks. Ohjelman kuvauksessa sanotaan, että Perjantai on epäkorrekti ajankohtaisohjelma ja että se pistää miettimään. Totta! Tykkään siitä, että Perjantaissa käsitellään niin erilaisia asioita. Olisi kivaa joskus päästä paikan päälle seuraamaan ohjelman kuvauksia. Ohjelma kuvataan Tampereella TTT-klubilla, joten mahdollista se ainakin olisi.


Rikospaikka on Jarkko Sipilän (alla olevassa kuvassa vasemmalla) ja Pekka Lehtisen (alla olevassa kuvassa oikealla) juontama ohjelma, jossa perehdytään täällä kotimaassa tapahtuviin rikoksiin. Ohjelmassa on myös osio, jossa poliisimuseon työntekijät kertovat tapahtuneista rikoksista, sekä vinkkimiehet, jotka vinkkaavat tulevista rikosoikeudenkäynneistä ja muusta mielenkiintoisesta. Ohjelma on todella mielenkiintoinen! Rikoksissa vain nyt on jotain niin kiehtovaa. Joskus haaveilen itsekin selvittäväni rikoksia tai ainakin olevani osa rikosten selvitysketjua.

Kuva täältä


Teemu Selänteen Supertähdet ja Antero Mertarannan Mertaranta ja legendat. Nämä ohjelmat ovat hyvin samankaltaisia ja siksi niputan ne yhteen kohtaan. Mertarannan ohjelma kuvattiin täällä Suomessa Vierumäellä ja Selänteen ohjelma USA:ssa Kaliforniassa. Molemmissa haastateltiin suomalaisia huippu-urheilijoita heidän elämästään ja urastaan. Mertarannan ohjelma tuli TV5:ltä ja Selänteen neloselta. Formaatti on melkein sama kuin Vain elämässä.

Vain elämää on aika ihana ohjelma. Siinä seitsemän laulajaa/muusikkoa kokoontuu viettämään viikon yhdessä. Jokaisella on oma päivä, jolloin muut versioivat päivän sankarin biisejä. Samalla käydään läpi päivän sankarin uraa ja elämää. Minulle erityisesti mieleen jääneitä biisejä on Jenni Vartiainen ja Cheekin Keinu, Mira Luoti ja Sanin Jää ja meneillään olevalta kaudelta Ellinoora ja The Rasmuksen Funeral song. Erityisesti vaikutuksen Vain elämää- artisteista ovat tehneet Paula Vesala, Toni Wirtanen, Jenni Vartiainen, Chisu, Ellinoora ja Pyhimys.


Sellaisia olivat mun lempisarjani.  Mistähän sitä sitten tekisi postauksia? Ehdotuksia?

2 kommenttia:

 1. Lempijuttu teemaa voi jatkaa muilla aiheilla? Apua en ole yhtäkään näistä sarjoista seurannut, meikäläinen se vaan uppoutuu outojen scifi-ja fantasia sarjojen maailmaan.

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt sun ei auta ku haastaa ittes ja kattoa vaikka yhtä näistä sarjoista! :D Mukavaa viikonloppua sinullekin! <3

   Poista