torstai 18. lokakuuta 2018

Lempi tv-sarjojani part 1

Tässä yksi ilta huomasin miettiväni, että on televisiosarjoja, joiden pariin palaan aina vaan tai joihin olen niin tykästynyt, että haluaisin paljon lisäkausia niille. Nämä sarjat ovat jokainen jollain tavalla tehneet minuun vaikutuksen ja jotka tuntuvat myös ehkä kotoisilta. Yllättävän monta näitä tykkäämiäni sarjoja on! Tai oikeastaan en vain ole koskaan ajatellut tätä asiaa tältä kantilta. Koska näitä sarjoja on sen verran paljon, niin jaan tämän homman kahteen postaukseen, ettei postauksesta tulisi loputtoman pitkää. Laitoin sarjat aakkosjärjestykseen, koska en osaa laittaa mihinkään lempparijärjestykseen näitä.

Linkit vievät sivuille, mistä ohjelmaa voi katsoa, esim. Katsomoon, Ruutuun, Foxille tai Areenaan. Mainitsen myös mistä muualta sarjaa voi katsoa, jos mahdollista.


9-1-1 , joka tulee televisiokanava Foxilta. Tämä on draamasarja, joka kertoo ensihoitohenkilökunnan, palomiesten ja poliisien työstä ja elämästä. Ensimmäisellä kaudella oli niin mielenkiintoisia tapauksia sarjassa, että aloin hyvin äkkiä toivomaan, että sarjaa tehtäisiin enemmänkin. Toinen kausi alkaa nyt lokakuussa! Alkoi itse asiassa 16.10. Olen ihan innoissani! Tykästyin henkilöhahmoihin kovasti. Varsinkin Maddyyn, Bobbyyn ja Chimneyyn. (Alla olevassa kuvassa Athena, Bobby ja Maddy.)

Kuva täältä


Amanda ja pelimiehet tuli Fox- kanavalta. Itse kun seuraan jääkiekkoa aika tiiviisti niin kiinnosti kovasti tämä sarja. Sarjassa Amanda Harkimo haastattelee suomalaisia NHL- ja KHL- pelaajia ja vierailee heidän kotijoukkueidensa kaupungeissa Yhdysvalloissa ja Venäjällä. Toivon tällekin ohjelmalle lisäkausia! Sarja oli hyvä ja Amanda osaa asiansa. Olisi mielenkiintoista, jos tätä ohjelmaa tehtäisiin myös eurooppalaisista jääkiekkosarjoista.


Armanin ohjelmat (linkki vie vain Ruutuun),joita onkin aika monta, kuten: Pohjantähden alla, Kill Arman, Viimeinen ristiretki, LIVE, Pahan jälkeen ja Suomen rikosmysteerit sekä muitakin tietysti on. Tykkään Arman Alizadin tyylistä tehdä ohjelmia. Hän ei kiertele ja kaartele asioissa ja jotenkin on tullut sellainen olo, että hän on ohjelmissa ihan oma itsensä. Arman todellakin tarttuu vaikeisiinkin asioihin ja siitä pidän todella paljon. Kaikkiin Armanin ohjelmiin tietysti toivon lisää jatkoa. Vähän ehkä fanitan Arman Alizadia.


Avara luonto on sarja, jota katson aina kun tarvitsen rauhoittumista tai on paha mieli/ahdistaa. Jotenkin eläinten ja luonnon touhujen seuraaminen vain rauhoittaa ja vie mennessään. Oon digiboxille tallentanut jäätävän kasan sarjan jaksoja ja katselen niitä aina tarpeen tullen. On myös aika siistiä aina välillä hämmästyä siitä, miten kaikin tavoin luonto toimii ja mihin kaikkeen eläimet ja kasvit pystyvät.

Kuva täältä


Black Box on sarja neurologi Catherine Blackista, joka sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä ja hoitaa ja tutkii aivojen outoja sairauksia Kuutiossa. Sarja on tosi mielenkiintoinen ja sopivan jännitteen siihen tuo Catherinen oma sairaus ja se, että hän välillä jättää lääkkeensä ottamatta. Eka kausi tuli Yleltä vuonna 2016 ja toivoisin, että jatkoa tulisi. Sarjaa ei ole tehty kuin yksi kausi ja se harmittaa minua! Aineksia tässä olisi mielestäni enempäänkin!


Bones tulee televisiosta ainakin Foxilta ja välillä on joltain muultakin kanavalta tullut. Löytyy myös ainakin Netflixistä. Sarja perustuu Kathy Reichsin romaaneihin, joissa Temperance Brennan selvittää rikoksia pelkkien luiden perusteella. Tv-sarja eroaa kirjoista paljon. Idea ja päähenkilö on sama, mutta muuta yhteistä ei sitten olekaan. Tv-sarja on loistava! Tykästyin ja samaistuin kaikkiin päähenkilöihin enemmän tai vähemmän ja harmitti kun 12. tuotantokausi tuntui olevan päätöskausi sarjalle plus että se loppui melkoisesti töksähtäen. Reichsin kirjasarja on myös hyvä. Luen kirjoja nyt toista kertaa.


Castle rikosdraamasarja, jossa etsivä Kate Beckett ja kirjailija Richard Castle (kuvassa alla) selvittävät rikoksia New Yorkissa. Tämä sarja myös loppui yhtä töksähtäen kuin Boneskin, sori vaan. Katsoin tätäkin kaikki tuotankokaudet, muistaakseni ehkä Viaplaystä? Foxilta tämäkin sarja on tullut televisiosta. Tästä sarjasta pidin paljon. Tykkäsin kun yhtenä juonena kaudesta toiseen oli Beckettin äidin kuolema.
Elementary tai Holmes NYC on rikosdraama-sarja, jossa Sherlock Holmes ja Joan Watson ratkovat rikoksia New Yorkissa. Tämä sarja löytyy ainakin Netflixistä ja on tämä näkynyt televisiossakin. Tästäkin sarjasta pidän ihan hirmuisesti. Tämä on niitä sarjoja, jotka voisi ostaa dvd-boxina omaan hyllyyn. Sarja perustuu Arthur Conan Doylen hahmoon Sherlock Holmesiin. Hyvää on se, että tässä sarjassa Watson on nainen, eikä mies. Sherlockin ja Joanin tutkimat tapaukset ovat mielenkiintoisia. Pidän myös poliiseista, joiden kanssa he tekevät yhteistyötä.


Elävät puut on Ylen 4-osainen ohjelma, jota Minttu Heimovirta ja Markku Sipi juontavat. Ohjelmassa käydään läpi puita, niiden elämää ja toimintaa. Ohjelma oli aivan mahtava! Puut ovat aivan käsittämättömän mielenkiintoisia otuksia. En ollu tiennyt enkä tajunnut, mihin kaikkeen ne pystyvät. Myös haistamaan!? Wau! Toivon, että tätä ohjelmaa tehdään lisää tai että nämä toimittajat tekevät samantapaisen ohjelman jostain muusta luontoaiheesta.


Firefly on Joss Whedonin luoma avaruusdraama. Tätä ei ole tehty kuin yksi kausi ja sen jatkoa on elokuva nimeltä Serenity. Tämän katsomisesta on jo useampi vuosi ja haluaisinkin tämän katsoa taas uudelleen. Tämän pystyy katsomaan ainakin Netflixistä, kuten myös tuon elokuvan. Paljoa en muista sarjasta, mutta sarjan ajatteleminen saa nousemaan lämpimän tunteen kehoon. Muistan pitäneeni monesta hahmosta, kuten päähahmosta, joka on sama kuin Castlessa. Selvästikin muistini kaipaa virkistystä tämän sarjan suhteen nyt!

Kuva täältä

Grand Designs ja sarjan muut osat Australia ja Uusi-Seelanti sekä Living ja House of the Year ovat mielenkiintoisia seurattavia. Ihmisillä on välillä todella suuruudenhulluja rakennushaaveita ja niitä myös toteutetaan. Pidän eritoten Kevin McCloudista juontajana. Itsekin välillä haaveilee ties minkälaisista taloista niin tätä sarjaa seuratessa saa vähän perspektiiviä talohaaveille. Eniten ihmetystä aiheuttaa rakentamiselle annetut aikarajat, jotka hyvin harvoin pitävät. Budjetit ovat myös melkoisia.


Seuraavan osan julkaisen, kunhan saan sen tehtyä loppuun. Kertokaa omia lempisarjojanne? Onko meillä samoja? Onko jotain, jota haluaisitte suositella minulle?

2 kommenttia:

 1. Minäkin olin pettynyt, kun tuota Black Boxia ei tullutkaan enempää kuin yksi kausi. Noita muita mainitsemiasi en ole katsonut.

  Ruotsalaisia rikosjännäreitä tulee kyllä katsottua aika paljon, nyt on menossa Hilaisuuden salaliitto. Beck ja Arne Dahl ovat olleet suosikkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en oo noita ruotsalaisia sarjoja kattonu ollenkaan. Pitäis ehkä! Moni kehunut niitä.

   Poista